Ozonowanie warzyw, owoców i produktów spożywczych

Na całym świecie właściwości ozonu są coraz częściej wykorzystywane w przechowywaniu owoców i warzyw. Powód ku temu jest prosty – gaz ten błyskawicznie zabija drobnoustroje takie jak wirusy, bakterie i zarodniki grzybów, w dodatku niszcząc substancje chemiczne, które pozostają na tych produktach spożywczych. Mogą być one przechowywane wówczas dłużej, ponieważ ozon wpływa na obniżenie produkcji etylenu – gazu wydzielanego przez owoce i warzywa, który wpływa na przyspieszenie procesów dojrzewania oraz starzenia).


Ozonować można zarówno magazyny, w których przechowywane są owoce i warzywa, a także przestrzenie, w których sortuje się je i pakuje. Ozon niweluje też nieprzyjemne zapachy. Wszystkie te właściwości sprawiają, że jest idealnym rozwiązaniem dla producentów i firm zajmujących się transportem oraz magazynowaniem warzyw i owoców. Świadczymy profesjonalne usługi w tym zakresie i z chęcią zadbamy o podwyższenie standardów w twojej pracy czy zakładzie poprzez ozonowanie warzyw, owoców i innych, wskazanych produktów spożywczych.

Aktualności

  • 2807.2017
    Najczęstszymi alergenami w naszych domach są roztocza kurzu domowego, sierść zwierząt i pleśnie.... więcej »
  • 2807.2017
    Tylko teraz zamów usługę odgrzybiania w jeszcze niższej cenie - zapytaj o ofertę pod nr 510 558 588... więcej »